Serbian

Česta pitanja Društvene solidarnosti KLINIKA Kalamata

serbian1. Jeste li bez socijalne sigurnosti?
2. Je li vaše dijete bez potrebnih cjepiva?
3. Imate li problema sa zubima?
4. Jeste li bolesna i neugodno tražiti pomoć?
5. Jeste li na bilo koji način isključene iz nacionalnog zdravstvenog sustava?
6. Jeste li u teškom položaju i ne mogu pronaći potrebne za zdravstvo?
7. Znate li tko je potrebna liječnička pomoć, koji ne može ići do liječnika ili platiti za svoje lijekove?

U Kalamata, možete pronaći na društvene solidarnosti Kliniku, zajedno s gradskim volontera liječnika koji tvore mrežu društvene solidarnosti ordinacije. Ona je pronađena na mjestu starog Opće bolnice, na Athinon ulici, u zgradi Nursing School. Njegova ulaz je na Agiou Dimitriou ulici. Svi volonteri, liječnici, stomatolozi, medicinske sestre, medicinski posjetitelji i socijalni radnici, kao i tajnik volonteri, da su spremni i posvećena vam služi na najbolji mogući način u okviru mogućnosti klinici.Telefonski broj je (+30) 2721089840.

Je li novac potreban kako bi se pregledao liječnik?
Liječnici i stomatolozi u klinici, s ekstremnim spremnosti, ispitati dobrovoljno i besplatno, bez diskriminacije ili isključivanja, pacijenti kojima naš trud ima za cilj, da se oni koji su stalni ili sezonski stanovnici našem području, te su isključene iz bilo kojeg javnog strukturi zdravstvu, poput nacionalnog zdravstvenog sustava, odnosno fondova socijalnog osiguranja.Socijalnu solidarnost Klinika je izrađen u cijelosti od strane volontera, zahvaljujući osobnim radom i malih i veći donacijama, a radi zbog volontera. Nitko plaća ništa u ovoj klinici. Usluge se pružaju besplatno, a ovisi o raspoloživim resursima. Medicinski testovi, lijekove i terapije, sve su besplatno članovi Klinike, i da će postojati tako dugo dok postoje članovi i donatori.

Flozofija na Klinici je «Nitko bez zdravstvene zaštite». To ne ispunjava želje, ona služi potrebama. I to je tako, s odricanjima i upornost, koristeći sve dostupne resurse, bez obzira odakle dolaze. Ona je usredotočena na hitne i hitna problema, a procjena je učinjeno od strane liječnika. Potrebe su prioriteti i problemi su riješeni prema redoslijedu važnosti.

Klinika pruža primarnu zdravstvenu i stomatološka skrb, socijalne usluge i podršku terapije (psihološka podrška). Od onih koji dolaze na Kliniku, odmah smo služiti onoliko koliko je to moguće, uključujući i propisivanje potrebnih lijekova, dok oni postoje u klinici u ljekarne. Mi ponoviti da su sve usluge besplatno.

Oni koji trebaju daljnju njegu i medicinske preglede naziva (s pažnjom i zahtjev klinici liječnici) za specijalista u gradu koji surađuju s nama, liječnici Mreže društvene solidarnosti ordinacije. Ti liječnici čine dijagnozu i propisati terapiju ili daljnje preglede. Odgovornost za pacijenta tijekom skrbi pripada solidarnosti klinici, koji će u konačnici osigurati lijekove, pokriti financijski trošak od medicinske ispita ili raspored daljnje terapije uvijek u skladu s njegovim sposobnostima. Nitko od doktora mreži prima naknadu za svoje usluge, bez obzira koliko puta su dužni pregledati pacijenta.

U slučaju da pacijent treba specijaliziranih ispita ili kirurške terapije druge teške terapije, volonteri u Kliniku dolaze u dodir sa svim javnim i privatnim zdravstvenim uslugama u cilju za problem koji treba riješiti na najbolji način, bez ikakvih troškova po pacijent.

Što ako netko treba lijekove?
Socijalnu solidarnost Klinika u Kalamata ima svoju ljekarnu, pod nadležnosti i nadzor dobrovoljnih farmaceuta, koji se isporučuje po donacijama lijekova od strane građana i institucija. U slučaju da je pacijent ispitan u Klinici treba lijek koji imamo u trgovini, ovaj lijek se daju besplatno odmah. Ako nemamo lijekove, možemo olakšati bolesniku u potrazi za njega u drugim ustanovama socijalne solidarnosti (Crveni križ, Socijalna Apoteka od Kalamata, ostali grčki Društvene ordinacije).

Što očekujete od klinika onih koji dolaze tražiti svoje usluge?
· Moraju biti u stvarnoj potrebi, što oni ne mogu zadovoljiti u bilo koji drugi način. Mi uvijek trebaju imati na umu da, ako ćemo pojesti sredstva koja bi mogla biti konzervirani, mi ćemo oduzeti onima koji su više u potrebi, od tih sredstava.
· Oni moraju napraviti najbolje iz klinike u službi, poslušati liječnički savjet i uzeti svoje lijekove. Također, oni bi trebali sudjelovati u follow-up.
· Oni bi trebali obavijestiti svoje prijatelje i rodbinu o postojanju Klinike.
· Ako je moguće, oni bi trebali pomoći naš zajednički cilj na bilo koji način. Solidarnost ne znači samo «prima», ali i «davanja». I mi dati ono što možemo. Čak i ako je čišćenje ili popravak štete u klinici ili bilo što drugo potrebno za zajednički cilj.
· Lijekovi propisani su strogo osobna i specifična za pacijenta bolesti. Pacijenti ne treba ih prijeći na druge pojedince sa liječničku dijagnozu.

Koliko odjeli djeluju u klinici?
Klinika pruža primarnu zdravstvenu zaštitu. Trenutno (prosinac 2012), u zgradi Klinike, operativni odjeli: Odjel za patologiju (interna medicina), pedijatrije, stomatologije i odjela Imaging (ultrazvuk). Raspored Klinici je dano u nastavku u detalje, a promjene u skladu s potrebama, kao i dostupnost liječnika. Informacije o rasporedu stalno je u odgovarajućem mjestu u klinici web stranici ili na broj telefona (+30) 27210-89840.

INFORMACIJE:
U radno vrijeme Tajništva solidarnosti Klinici Kalamata su:
Od ponedjeljka do petka: jutro 9,00-13,00
poslijepodne: klinika rad

Adresa: Njega Školska zgrada (nasuprot stare Opće bolnice Kalamata)
broj telefona: (+30) 27210-89840
e-mail: dikalkalamata@gmail.com

Za financijsku potporu klinici, broj bankovnog računa:
ALPHA BANK
505 00 2002 000416 EUR
IBAN:GR93 0140 5050 5050 0200 2000 416
BIC CRBAGRAA

KLINIKA RASPORED
Patologija:
Ponedjeljak, srijeda, petak: 9.30 – 13.00
Ponedjeljak: 14.30-16.30
Utorak: 16.00-19.00
Srijeda: 17.00-21.00

Pedijatrija:
Srijeda: 17.00-19.00
Petak: 8.30 – 10.30

Ultrazvuk: nakon što imenovanje

Stomatologija:
Ponedjeljak: 15.00 – 17.00 /17.00 -19.00 (djeca samo)
Utorak: 18.00-20.30
Srijeda: 17.00-19.00

Ostali specijaliteti:
Kako bi se ispitala liječnike drugih specijalnosti, prvo treba napraviti pregled kod liječnika u klinici, koji će učiniti inicijalnu procjenu. Dakle, potrebno je prvo došao u Kliniku