Romanian

CLINICA DE SOLIDARITATE SOCIALA – KALAMATA

Romania1. Nu ai asigurare sociala?
2. Copilul tau are probleme dentare?
3. Ai probeleme de sanatate dar iti este rusine sa ceri ajutor?
4. Esti exclus din sistemul medical national?
5. Esti intr-o situatie delicate si nu ai mijloacele necesare pentru a avea beneficia de ajutorul medical?
6. Cunosti persoane care au nevoie de asistenta medicala si nu isi pot permite sa mearga la doctor sau sa-si plateasca tratamentul medicala?

In Kalamata poti gasi Clinica de Solidaritate Sociala, unde lucreaza doctori voluntari care fac parte din Reteaua Clinicilor de Solidaritate Sociala. Locatia noastra se afla la Spitalul General, pe strada Athinon, in cladirea Scolii de Asistente Medicale. Cadrul medical ( doctori, asistente medicale, stomatologi si asistenti sociali), la fel si voluntarii sunt dornici sa te ajute. Ne poti contacta la numarul de telefon (+30) 2721089840.

Cat costa consultatia medicala?
Medicii si stomatologii clinicii ofera servicii GRATUITE tuturor pacientilor care trec pragul clinicii, care nu au acces la Sistemul Medical National sau Fonduri de Servicii Sociale. Clinica Solidaritatii Sociale a fost creata de VOLUNTARI, gratie donatiilor mai mici sau mai mari care au fost facute de-a lungul timpului. Analizele medicale, medicatia si terapiile sunt gratuite tuturor membrilor clinicii si vor exista sub aceasta forma atata timp cat vor exista persoane dispuse sa faca donatii.

Filosofia clinicii este “Toata lumea are dreptul la ingrijire medicala”. Cu perseverenta si resursele actuale ii vom servi pe toti cei care cauta alinare. Ne propunem sa gasim rezolvare la problemele medicale urgente, iar consultatiile sunt acordate de medici profesionisti. Nevoile si problemele sunt prioritizate, iar ajutorul este oferit in functie de gravitatea situatiei medicale.

Clinica ofera servicii de medicina primara si stomatologie, servicii sociale si consiliere psihologica. Vom asigura medicatia in mod gratuit daca se gaseste in farmacia clinicii.

Pentru situatiile grave care necesita o examinare medicala amanuntita, pacientii vor fi trimisi la specialistii din oras, care colaboreaza cu noi si fac parte din Reteaua de Clinici de Solidaritate Sociala. In aceste cazuri, medicii vor stabili diagnosticul si vor elibera prescriptia medicala. Pentru pacientii clinicii vom oferi analize si tratamente gratuite, in concordant cu resursele de care Clinica dispune. Niciunul dintre doctorii nostri nu percepe taxe, indiferent de numarul vizitelor.

In cazul pacientilor care au nevoie de analize specifice sau interventii chirurgicale, voluntarii Clinicii vor intra in legatura cu institutiile medicale publice si private pentru a solutiona gratuit problema medicala.

Ce se intampla in cazul pacientilor care au nevoie de tratament medicamentos?
Clinica Solidaritatii Sociale din Kalamata dispune de propria farmacie a carei activitate se desfasoara sub supravegherea farmacistilor voluntar si care este intretinuta prin donatiile primite de la persoane fizice si institutii. In cazul in care pacientul nostru are nevoie de tratament, iar farmacia are in stoc medicamentele necesare, acestea vor fi oferite gratuit pacientului imediat. Daca nu dispunem de acele medicamente, vom indruma pacientul catre alte Clinici ale Solidaritatii Sociale.

Ce asteptari are Clinica Solidaritatii Sociale de la pacienti?
– Pacientul trebuie sa aiba o problema reala de sanatate, care nu poate fi rezolvata prin alte mijloace. Este important de stiut ca resursele noastre sunt limitate si tocmai de aceea este extrem de important sa fie furnizate celor care au cu adevarat probleme medicale.
– Pacientul trebuie sa respecte dignosticul acordat de medicii nostri, sa urmeze tratamentul si sa se prezinte la vizitele medicale.
– Pacientul trebuie sa informeze prietenii si familia de existenta clinicii.
De asemenea, pacientul este incurajat sa sustina cauza noastra, care nu inseamna doar a primi ci si a da, acest lucrul presupune participarea activa la repararea cladirii, spre exemplu.
– Medicamentele sunt doar pentru uz propriu si nu trebuie transferate de la un pacient la altul.

Cate departamente opereaza in cadrul clinicii?
Clinica noastra ofera ingrijire medicala primara. De curand, in decembrie 2012, au fost deschise departamentul de Patologie, Pediatrie, Stomatologie si Radiologie (ultrasunete).

ORAR:
Secretariat: De luni pana vineri de la 9.00 la 13.00
Dupa-amiaza au loc operatiile.

Adresa: Cladirea scolii de Asistente Medicale (in spatele Spitalului vechi de pe strada Athinon)
Telefon: (+30)27210-89840
e-mail: dikalkalamata@gmail.com

Pentru support financiar, numarul de cont este urmatorul:
ALPHA BANK
505 00 2002 000416 EUR
IBAN:GR93 0140 5050 5050 0200 2000 416
BIC CRBAGRAA

PROGRAMUL CLINICII este urmatorul:
Departamentul de Patologie:
Luni, Miercuri, Vineri: 9.30-13.00
Luni: 14.30-16.30
Marti: 16.00-19.00
Miercuri: 17.00-21.00

Departamentul de Pediatrie:
Miercuri: 17.00-19.00
Vineri: 8.30-10.30

Departamentul de Radiologie: Programarile se fac la secretariat

Departamentul de Stomatologie:
Luni: 15.00 – 17.00 /17.00-19.00 (numai copii)
Marti: 18.00-20.30
Miercuri: 17.00-19.00

Pentru alte specialitati, este nevoie de programare la secretariatul clinicii care va face o evaluare initiala. Tocmai de aceea trebuie sa va prezentati la clinica.