Άρθρο του Δ. Γιατράκου από το «Θάρρος»

Τελευταία Ενημέρωση: 30/01/2014 17:36

Να ληστέψεις τράπεζα ή να κλέψεις κάποιον έχοντα και κατέχοντα, χωρίς να το επικροτώ, προς άρση κάθε παρεξήγησης, δεν προξενεί πια και ιδιαίτερη εντύπωση, αν και θα δοθεί μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα απ’ αυτό με το οποίο θα καταπιαστώ σήμερα, επειδή στον κόσμο εξακολουθεί να αρέσει το «αίμα, σπέρμα, στέμμα».
Αλλά για να κλέψεις την σήμερον ημέρα ένα Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, όπως αυτό της Καλαμάτας, το οποίο στεγάζεται σε χώρο του παλιού νοσοκομείου, όπου στεγάζεται και η Σχολή Νοσηλευτριών και περιθάλπει το χειμαζόμενο από την κρίση ελληνικό πληθυσμό, πρέπει να είσαι από κτήνος έως διαστροφικός. Να μην έχεις «πέτσα» πάνω σου.
Το μυστήριο, εν προκειμένω, της ιστορίας εί
ναι ότι τα κλεφτρόνια (;) δεν πήραν τα φάρμακα, αλλά τους, από δωρεές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου ήταν αποθηκευμένα τα ιστορικά των ασθενών. Κατέστρεψαν ακόμη τους χώρους, ενώ φεύγοντας έκοψαν και τις τηλεφωνικές συνδέσεις.
Με όλα τα παραπάνω στοιχεία τι να υποθέσεις; Ότι η λειτουργία του Ιατρείου είχε ενοχλήσει όλους εκείνους που έχουν μαύρα μεσάνυχτα στο μυαλό και την ψυχή τους, ότι η αλληλεγγύη τούς ενοχλεί, ότι επιδιώκουν την εξαθλίωση για τους δικούς τους προφανείς λόγους;
Πίσω από τέτοιου είδους ενέργειες σίγουρα, πλην των δραστών, υπάρχει και μια ράτσα συμπατριωτών (;) μας που τις επικροτεί.
Η επιχειρησιακή ομάδα που έδρασε είναι απλά οι εκπρόσωποι αυτής της ράτσας. Κουβαλάνε τον ίδιο σκοταδισμό, είναι μισάνθρωποι. Σταματάει το ανθρώπινο μυαλό μπροστά σε αυτή την πράξη και αποδεικνύει ότι η ελληνική κοινωνία δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Βρίσκεται σε ώρα μηδέν. Δείχνει πως είναι βαθιά διχασμένη και ικανή για το χειρότερο.
Το ζήτημα, όπως προκύπτει, ακόμη και κλεφτρόνια να έδρασαν, που δεν το πιστεύω, είναι βαθιά πολιτικό. Δείχνει το τέλμα, το αδιέξοδο που βρισκόμαστε και σηματοδοτεί τα χειρότερα που έρχονται. To ζητούμενο είναι να αντισταθούμε σε τέτοιου είδους νοοτροπίες.Η πράξη αποδεικνύει ότι η ελληνική κοινωνία δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Βρίσκεται σε ώρα μηδέν. Δείχνει πως είναι βαθιά διχασμένη και ικανή για το χειρότερο. Το ζήτημα, ακόμη και κλεφτρόνια να έδρασαν, που δεν το πιστεύω, είναι βαθιά πολιτικό.

– See more at: http://www.tharrosnews.gr/articles/%CE%B5%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%B4%CE%AD%CE%BD#sthash.GLnkBFjb.dpuf

Advertisements
This entry was posted in ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s