Βάνδαλοι βεβηλώνουν το χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας

Σήμερα το πρωί, οι εθελοντές που πήγαν να κάνουν βάρδια στο Κοινωνικό Ιατρείο και οι Καθηγητές της Σχολής Νοσηλευτικής που βρίσκεται σε παρακείμενο χώρο του ίδιου κτιρίου, βρέθηκαν μπροστά σε μιά δυσάρεστη έκπληξη.

Η πόρτα της σχολής ήταν παραβιασμένη και οι δύο χώροι είχαν δεχτεί την επίσκεψη των βανδάλων. Εκλάπηκαν υπολογιστές, μεταξύ των οποίων και ο αποκαλούμενος server (κεντρικός υπολογιστής που κρατάει και κατανέμει το πρόγραμμα λειτουργίας του ιατρείου και τα αρχεία του). Οι χώροι του ισογείου έγιναν φύλλο και φτερό και εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία, κυρίως ερμηνευτική των προθέσεων, είναι ότι καταστράφηκε το τηλεφωνικό, το ιντερνετικό αλλά και το ενδοκλινικό δίκτυο των υπολογιστών. Καταστράφηκε το αρχείο των φαρμάκων και μέρος του αρχείου των ασθενών, τα οποία βέβαια μπορεί να ανασυντεθούν με αρκετή δουλειά, λόγω του ότι για πρακτικούς λόγους κρατούνται και αντίγραφα επί χάρτου (hard copies).

Η επίθεση δεν φαίνεται να είναι από κλεφτρόνια. Δεν χάθηκε τίποτα από αυτά που τα κλεφτρόνια θα επιθυμούσαν πολύ, εκτός από ελάχιστα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι χρηστικά και να παραμείνουν στην κατοχή αυτών που τα πήραν. Δεν πειράχτηκε ο δεύτερος όροφος ούτε το φαρμακείο και το οδοντιατρείο. Τα κλεφτρόνια δεν ξέρουν να χτυπήσουν την καρδιά και το μυαλό του συστήματος οργάνωσης και λειτουργίας του ιατρείου και δεν τα βάζουν με τo σύστημα επικοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση το ιατρείο δούλεψε και εξυπηρετήθηκαν οι ασθενείς που προσήλθαν και θα λειτουργήσει κανονικά τις επόμενες ώρες κα μέρες. Βαθμιαία αποκαθίστανται οι ζημιές και και σε ελάχιστο χρόνο θα είναι καλλίτερο από πριν.

Το γεγονός χαλύβδωσε την θέληση των εθελοντών, που όχι μόνο δεν φοβήθηκαν (αν αυτός ήταν ο σκοπός της επιδρομής), αλλά διατράνωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες της περιοχής μας, μαζί με τον αγώνα τους για Δημόσια Δωρεάν Υγεία γιά Όλους και την αποτίναξη του καταστροφικού ζυγού των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που καταστρέφουν την κοινωνία, τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού μας.

Η αλληλεγγύη είναι το πρώτο σκαλί αυτοοργάνωσης μιάς κοινωνίας που καταδιώκεται. Η στοίχιση των πολιτών σε δομές τέτοιες αυτοοργάνωσης δημιουργεί τις προυποθέσεις σκληρής και συντονισμένης απάντησης στους εχθρούς της, σε αυτούς που εκτελώντας συμβόλαια, κουρελιάζουν την πατρίδα και εκχωρούν τα ιμάτιά της  προς όφελος των τοκογλύφων. Είναι το πρώτο βήμα να πάρουμε την πατρίδα μας και τις ζωές μας πίσω, να ξαναγίνουμε αφεντικά στον τόπο μας, να διδαχτούμε από τα λάθη μας και να γίνουμε καλλίτεροι πολίτες και καλλίτεροι άνθρωποι.

Καλούμε όλους τους φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα κόμματα, τις συλλογικότητες και όλους του πολίτες να καταδικάσουν το γεγονός και τους δράστες του, και να σταθούν πλάι μας, με την προσωπική τους συμβολή ή και με προσφορές υλικού για την αποκατάσταση των ζημιών και για την παραπέρα ανάπτυξη της προσπάθειάς μας.

Παρακάτω αναρτάται φωτογραφικό υλικό από την καταστροφήΒάνδαλοι δεν μας τρομάζετε! vandaloi4 vandaloi5 vandaloi6 vandaloi1 vandaloi2

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

One Response to Βάνδαλοι βεβηλώνουν το χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας

  1. Παράθεμα: Επίθεση στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας. Όχι δεν έγινε από …κλεφτρόνια. « Kopanakinews’s Weblog

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.