ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ – 13/3/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γνωστοποιούμε στους συμπολίτες μας, και στους πολίτες της Μεσσηνίας ευρύτερα, ότι το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Καλαμάτας:

1. ΔΕΝ είναι ΔΗΜΟΣΙΑ (κρατική ή άλλου τύπου) ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

2. ΔΕΝ είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.

3. ΔΕΝ επιχορηγείται από το ΚΡΑΤΟΣ, το ΕΣΠΑ, τον ΔΗΜΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ή την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

4. ΔΕΝ επιχορηγείται από ΤΡΑΠΕΖΕΣ ή άλλους «ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ». ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και από δωρεές οι οποίες συζητούνται από τους εθελοντές πριν γίνουν αποδεκτές, με απόλυτη διαφάνεια και με οικονομία.

5. ΔΕΝ σχετίζεται οργανωτικά και λειτουργικά με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ  – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, που συστεγάζεται με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, κοντά στο Στάδιο, το οποίο εξυπηρετείται από έμμισθα στελέχη του Δήμου.

6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ  και στις τάξεις των εθελοντών του και στους χορηγούς του δραστηριοποιούνται συνειδητοποιημένοι πολίτες όλων των πολιτικών τάσεων.

7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ με την ευθύνη της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, του ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

8. Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, στο παλιό νοσοκομείο, ανασκευάστηκε και εξοπλίστηκε εξ ολοκλήρου από εθελοντικές προσφορές και εθελοντική εργασία ατόμων και επιχειρήσεων, που είναι καταγεγραμμένα με την παραμικρή λεπτομέρεια, με ελάχιστη συμβολή από το Δήμο.

9. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ, παρέχονται σε όλους όσους έχουν ανάγκη (ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ), ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

10. ΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, εθελοντές του δικτύου, ΔΕΝ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ  για τις υπηρεσίες που παρέχουν στα ιατρεία τους.

11. Το Νοσοκομείο, χάρις στην διοίκηση και τους γιατρούς, διοικητικούς, τεχνικούς, νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους, ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ.

12. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ. Δεν υπάρχουν ραντεβού, ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις  ή άλλα συνηθισμένα αρρωστημένα φαινόμενα φαβοριτισμού ή «πολιτικής εξυπηρέτησης» για κανέναν. Εκτιμάμε την κατανόηση αυτής της απλής αλήθειας και την απαιτούμε επίμονα από όλους.

Επανήλθαμε στο θέμα, λόγω του ότι έπεσε στην αντίληψή μας, ότι διάφορα «παπαγαλάκια», για τους δικούς τους άνομους λόγους, διατείνονται ότι  το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι του Δήμου ή του Κράτους, παίρνει λεφτά από το ΕΣΠΑ, αγρεύει πελάτες για τους εθελοντές γιατρούς και διάφορα τέτοια συκοφαντικά και, σύμφωνα με τις προθέσεις τους, απαξιωτικά της δράσης του.

Η απάντηση, εκτός από τις παραπάνω δηλώσεις, συνοψίζεται σε μια γραμμή. Δεν μπορούν να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη ΟΣΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ή ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥΣ.

Ας πάψουν να προσπαθούν να καπηλευτούν το κίνημα αλληλεγγύης των πολιτών. Έτσι και αλλιώς, αυτό το κίνημα τους έχει απορρίψει.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων

του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής

Αλληλεγγύης (ΣΦΔΙΚΑΛ) Μεσσηνίας

Advertisements
This entry was posted in ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. Bookmark the permalink.