ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 22/02/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 22/02/2013

Ο Σύλλογος Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΣΦΔΙΚΑΛ) Μεσσηνίας δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με την «πανηγυρική» και θορυβώδη συλλογή φαρμάκων για τους πάσχοντες και απροστάτευτους από την Κυβέρνηση συμπολίτες μας, που οργανώνεται από τον ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Αντίθετα ο ΣΦΔΙΚΑΛ και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας που ο Σύλλογός μας υποστηρίζει, συνειδητά, σιωπηλά και συγκρατημένα διαθέτει το υστέρημα του λαού, προϊόν της αλληλεγγύης του. Ανυπόκριτα και  ανυστερόβουλα, εθελοντικά και πρόθυμα προσφέρει όσα, από έτους σχεδόν, συλλέγει (φάρμακα και υπηρεσίες).

Φροντίζει την ενημέρωση των πολιτών αποφεύγοντας τα «εγκαίνια» και τις θορυβώδεις εκδηλώσεις, οι οποίες μπορεί να έχουν και υστερόβουλο υπόβαθρο.

Άλλωστε είναι σαφές ότι δημόσιες και ιδιωτικές δομές που επέτρεψαν να διαλυθεί η κοινωνική ασφάλιση και η κοινωνία γενικότερα, δεν νομιμοποιούνται όχι φάρμακα να συλλέγουν και να «εμπορεύονται» αλληλεγγύη, αλλά οφείλουν ούτε καν να εμφανίζονται μπροστά στους πολίτες με παραινέσεις για αλληλεγγύη.

Φτάνει πια. Η υποκρισία έχει και όρια!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων

του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής

Αλληλεγγύης (ΣΦΔΙΚΑΛ) Μεσσηνίας

Advertisements
This entry was posted in ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. Bookmark the permalink.