ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο χώρο του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας, η ενημερωτική εκδήλωση για την ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Δικτύου με το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας και τον Σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ».

DSC02002
Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο εισηγήσεις, η παρουσίαση των οποίων έγινε σε μορφή PowerPoint:

  • Η πρώτη εισήγηση είχε θέμα τον Εθελοντισμό στην Ελλάδα, χθες και σήμερα. Η κα Φεβρωνία Εξακουστίδου έκανε μια σύντομη αναδρομή και στην συνέχεια αναφέρθηκε στους ρόλους του εθελοντισμού, μίλησε για τον εθελοντισμό σήμερα και τις εθελοντικές οργανώσεις και την στάση των Ελλήνων για την Εθελοντική εργασία.
  • Η δεύτερη εισήγηση είχε θέμα την Εθελοντική Αιμοδοσία.Η παρουσίαση αυτού του θέματος έγινε από τις κυρίες Δήμητρα Παναγιωτοπούλου και Παπαδοπούλου, Επισκέπτρια Υγείας  και Ιατρό αντίστοιχα του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

DSC02001

Οι δύο εισηγήτριες αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα οφέλη της αιμοδοσίας, στο τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αίμα, ποίοι αποκλείονται από την αιμοληψία και πόσο σημαντική είναι η εθελοντική αιμοδοσία.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου από τις 4:30μμ μέχρι 7:30μμ θα πραγματοποιηθεί η Αιμοδοσία Αλληλεγγύης στο χώρο του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας.

Advertisements
This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.