ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 29.11.2012

Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και είστε σήμερα εδώ.

Ο λόγος που σας καλέσαμε είναι η επιλογή των τριών φορέων που είμαστε εδώ να τιμήσουμε δυο σημαντικές Παγκόσμιες Ημέρες, την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5/12 με συνεργασία και προσφορά.

Ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας
Το Κέντρο Φυσικής, Ιατρικής και Αποκατάστασης Καλαμάτας, (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) και
Ο Σύλλογος ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ»
συνδιοργανώνουμε ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Η ιδέα της αιμοδοσίας αλληλεγγύης ξεκίνησε από τον Σύλλογο Φίλων του Δικτύου. Επικοινωνώντας με το Νοσοκομείο Καλαμάτας πληροφορηθήκαμε ότι και το Κε.Φ.Ι.ΑΠ. σχεδίαζε κάτι ανάλογο. Στη συνέχεια μάθαμε ότι και ο Σύλλογος Ξαναρχί-ΖΩ προγραμμάτιζε εθελοντική Αιμοδοσία για τον Ιανουάριο του 2013. Έτσι λοιπόν συγκεντρώσαμε τις δυνάμεις μας και είμαστε εδώ για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:00 το απόγευμα, στο χώρο του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας, κτίριο Σχολής Νοσηλευτών Παλαιού Νοσοκομείου, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την αιμοδοσία και το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις αίμα, καταρρίπτοντας μύθους για επικινδυνότητες. Η ενημέρωση θα γίνει από κλιμάκιο του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 στον ίδιο χώρο από τις 4:30 μέχρι 7:30 μ.μ. θα γίνει Αιμοδοσία από όσους επιθυμούν να προσφέρουν αίμα γι’όλους τους συνανθρώπους μας, που το χρειάζονται και πολλές φορές δυσκολεύονται να το βρουν.

Σας προσκαλούμε να τιμήσουμε όλοι μαζί τις δυο Παγκόσμιες Ημέρες προσφέροντας ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Ο Σύλλογος Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Αλληλεγγύης Μεσσηνίας δημιουργήθηκε από εθελοντές πολίτες, ιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, επισκέπτες υγείας, καθώς και κάθε άλλου επιστημονικού κλάδου ή κλάδου εργαζομένων με βασικό σκοπό την με κάθε τρόπο και μέσο ενίσχυση της λειτουργίας του Ιατρείου Αλληλεγγύης Καλαμάτας και γενικότερα του Δικτύου Ιατρείων Αλληλεγγύης σε επίπεδο νομού.

Λειτουργεί σε εθελοντική βάση για τους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας με προοπτική, παρά την κρίση, με την συνεργασία όλο και ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, να μην μένει κανείς αβοήθητος είτε στην αρρώστια, είτε στην φτώχεια, η οποία είναι από μόνη της σοβαρή αρρώστια και υπόβαθρο για την εκδήλωση πολλών άλλων ασθενειών.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης λειτουργεί περίπου 6 μήνες και έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα 160 ασθενείς πολλοί από τους οποίους έχουν επισκεφθεί το ιατρείο πάνω από δύο με τρεις φορές.

Advertisements
This entry was posted in ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. Bookmark the permalink.