ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – 27/11/2012

Καλαμάτα 27/11/2012
Αρ. πρωτ.: 38

ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ανοιχτή Επιστολή

“Κάποτε οι πράξεις των ανθρώπων έργα τέχνης είναι’’
Γ. Ρίτσος

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,

Σας ενημερώνουμε ότι στην πόλη της Καλαμάτας λειτουργεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας. Γιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Οδοντίατροι, Νοσηλεύτριες – Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, εθελοντές συμπολίτες μας κάθε κοινωνικής τάξης και εργασιακού κλάδου, συνδημιουργήσαμε το κοινωνικό ιατρείο για να μην υπάρξει, την εποχή της κρίσης, κανένας άνθρωπος στο νομό μας χωρίς πρόσβαση στο θεμελιώδες δικαίωμα, την Υγεία.

Το Ιατρείο λειτουργεί με την αιγίδα και την επίβλεψη του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας και του Συλλόγου Νοσηλευτών Μεσσηνίας.

Εμείς οι γιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Υγείας δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση και απαγορεύουμε στον εαυτόν μας να «χαθεί» άνθρωπος επειδή δεν μπορεί να’ χει περίθαλψη.

Στεγαζόμαστε στο κτήριο της Νοσηλευτικής Σχολής, όπισθεν του παλαιού Νοσοκομείου. Οι πολίτες που είναι ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ και για τούτο αδυνατούν να πληρώσουν ιατρικές υπηρεσίες και φάρμακα, τώρα δεν είναι μόνοι τους.

Το κοινωνικό ιατρείο προσφέρει τις υπηρεσίες του ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. Λειτουργούν τμήματα παθολογικό, παιδιατρικό, οδοντιατρικό, υπερήχων και άλλων ειδικοτήτων όταν χρειαστεί αφού προηγουμένως ο πολίτης ενημερώσει την Γραμματεία του Ιατρείου. Κλείνονται ραντεβού από Δευτέρα-Παρασκευή 9 π.μ-1 μ.μ στο τηλέφωνο 27210 89840 και στο e-mail dikalkalamata@gmail.com

Με την επιστολή μας αυτή απευθυνόμαστε σε όλους τους εκπαιδευτικούς διότι σας θεωρούμε τους κατεξοχήν αρμόδιους να «διδάξετε» με βιωματικό τρόπο τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλαλληλίας και της ανθρωπιάς. Ιδιαίτερα σήμερα, που η πλειοψηφία της κοινωνίας μας βιώνει με βίαιο τρόπο τις συνέπειες της κρίσης. Εμείς όλοι, απέναντι στο ρατσιστικό «μόνο για Έλληνες» υψώνουμε το «όπου υπάρχουν Άνθρωποι, όπου υπάρχει ανάγκη».

Σας καλούμε λοιπόν να:
• πλαισιώσετε το κοινωνικό ιατρείο ως εθελοντές (μια ώρα το μήνα είναι σημαντική προσφορά)
• ενημερώσετε όλους τους μαθητές σας για την λειτουργία του ιατρείου και για την ανάγκη συλλογής φαρμάκων που περισσεύουν στα σπίτια τους
• οργανώσετε, με τον πιο κατάλληλο για εσάς τρόπο, μια μηνιαία σταθερή οικονομική ενίσχυση του ιατρείου με την συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών, εξηγώντας στους μαθητές σας ότι η οικονομική τους συνεισφορά καλύπτει έξοδα του ιατρείου όπως μικροβιολογικές εξετάσεις, φάρμακα και αναλώσιμα.

Χρειαζόμαστε ‘μικρούς’ αλλά σημαντικούς συνδρομητές – συμμέτοχους σ’ αυτή τη δράση. Κατά τη γνώμη μας τα πενήντα (0,50) λεπτά του ευρώ, ως μηνιαία συνεισφορά του μαθητή τον συνειδητοποιεί ως συμμέτοχο σε μια αξιακά υπέρτατη συλλογική πράξη αλληλεγγύης.
Ο Δεκέμβριος -μήνας των Χριστουγέννων- μπορεί να’ναι το ξεκίνημα αυτής της προσφοράς.

Ελπίζουμε στη συμπαράστασή σας και σας ευχαριστούμε θερμά.

 

Με τιμή

Αναστάσιος Πουλόπουλος
Υπεύθυνος της Ιατρικής Ομάδας
του Ιατρείου Κοινωνικής
Αλληλεγγύης Καλαμάτας

Δείτε το αρχείο εδώ

Advertisements
This entry was posted in ΕΓΓΡΑΦΑ. Bookmark the permalink.