ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΛ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την Παρασκευή 5/10/12 στις 8:30 μμ έγινε συνάντηση επιτροπής του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον Δήμαρχο Καλαμάτας στο Δημαρχείο. Παρόντες εκ μέρους του δικτύου ήταν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ, ο πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου κύριοι Χρονόπουλος Νικόλαος και Τζορφόλιας Άγγελος,  η κυρία Καμπουγέρη Έφη, πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών, οι κυρίες Εξακουστίδου Φεβρωνία και Βαρελά Έλενα, Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας αντίστοιχα του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι  κύριοι Καλαφάτης Γεώργιος και Μούντανος Γιάννης, αντιπρόεδρος και ταμίας αντίστοιχα του ΣΦΔΙΚΑΛ και ο κ. Αναστάσιος Πουλόπουλος, πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας.
Σκοπός της συνάντησης εκ μέρους του Δικτύου ήταν να τοποθετηθεί το ζήτημα της κοινής δράσης των φορέων αλληλεγγύης στον τομέα της περίθαλψης και της πρόνοιας στην πόλη μας και στην περιοχή μας υπό της αιγίδα και την συνεκτική επίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό την μεγιστοποίηση του οφέλους πρόνοιας για την τοπική κοινωνία και τους έχοντες ανάγκη πολίτες.

Την εισήγηση (πιέστε τον σύνδεσμο για να την δείτε) εκ μέρους της επιτροπής έκανε ο κ. Πουλόπουλος.

Στην αντιφώνηση του ο κ. δήμαρχος, αφού συμφώνησε ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει με αποτέλεσμα επιδείνωση της κοινωνικής κρίσης, συμφώνησε να γίνει κοινή συνεδρίαση υπό την αιγίδα του δήμου όλων των φορέων για τον συντονισμό της δράσης τους και την παραγωγικότερη ενασχόληση με το αντικείμενο, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρότεινε μάλιστα να γίνει Ημερίδα για τον Εθελοντή, κάποια στιγμή τον Δεκέμβρη.

Στο αίτημα μας για οικονομική ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής ιατρικής από το Δήμο, απάντησε ότι τα οικονομικά του Δήμου δεν επιτρέπουν κοινωνικές δαπάνες, ενώ μας είπε ότι με κονδύλια της ΕΕ θα προσλάβει ορισμένους γιατρούς για το Δημοτικό Ιατρείο.

Επισημάναμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση με δικές μας δυνάμεις γιατί η ΕΕ σήμερα δίνει κάποια κονδύλια ενώ στο μέλλον είναι πιθανό να μην δίνει, σε συνάρτηση με τις πολιτικό-οικονομικές συνθήκες, και την μελλοντική θέση της χώρας μας σε σχέση με την Ευρώπη.

Δεν φάνηκε να έχει αντίρρηση για την συστέγαση όλων των εθελοντών σε κοινό χώρο, αν και δεν φάνηκε πρόθυμος για το κτίριο της σχολής που στεγάζει σήμερα το Ιατρείο μας.

Τον λόγο έλαβαν και τα αλλά μέλη της αντιπροσωπείας που με τις παρεμβάσεις τους στήριξαν όψεις της εισήγησης.

Γενικά κρίνεται ως μια συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, και αν λάβει κανείς υπ´ όψη ότι οι συνθήκες επιβάλλουν να είμαστε άπαντες σοβαροί και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί, φαίνεται ότι έθεσε προϋποθέσεις ευνοϊκής έκβασης του εγχειρήματος συντονισμού και κοινής δράσης των κοινωνικών φορέων.

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.