Καλώς ήλθατε στην σελίδα του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας

logo_sampleΣτις συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελληνική Κοινωνία μετά το φούντωμα της οικονομικής κρίσης, αναπτύχθηκε το κίνημα αλληλεγγύης το οποίο εκπροσωπούμε.

Θα ήταν καλό να προϋπήρχε αυτό το κίνημα. Τότε δεν θα είχαμε καθόλου κρίση. Γιατί το κίνημα αλληλεγγύης είναι βαθιά δημοκρατικό κίνημα, και σημαίνει ότι έχει ο καθένας συνείδηση ότι δεν είναι μόνος του και η κάθε σκέψη του και πρότασή του στην πολιτική και τα κοινά, ποτέ δεν στέκεται μόνο στον εαυτό του αλλά σκέφτεται ταυτόχρονα και την κοινωνία. Η ωριμότητα των κινημάτων αλληλεγγύης είναι εγγύηση της δημοκρατικότητας μιας κοινωνίας, και όχι υποκατάσταση βασικών της λειτουργιών.

Όταν σκέφτεσαι και τον άλλον, είσαι έτοιμος σε όλα τα επίπεδα, να παράξεις κοινωνικό έργο. Οι πολιτικοί να νομοθετήσουν για το καλό όλων και όχι των εκλογικών τους πελατών, οι πολίτες να σκεφτούν όλους πριν απαιτήσουν κάτι που τους αφορά σαν κοινωνική ομάδα ή σαν άτομα. Οι πόροι που καταναλώνεις είναι μετρημένοι με το μέτρο όχι της πλεονεξίας, αλλά της ανάγκης (δικής σου και του άλλου ταυτόχρονα) για το καλό όλων.

Δεν είναι απολίτικο ένα τέτοιο κίνημα. Μπορεί να διαγνώσει και να αντιπαλέψει τις αιτίες που βλάπτουν την κοινωνία και αυτούς που εκφράζουν αυτή την βλάβη. Μπορεί να βάλει στόχους και να παλέψει την εκπλήρωσή τους. Μπορεί να συστρατεύσει μαχητές – αλληλέγγυους από όλα τα κοινωνικά στρώματα σε δημοκρατικές αλλαγές με κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Μπορεί να κάνει πολλά. Εμείς, θα προσπαθούμε να σταθούμε αλληλέγγυοι σ’ αυτούς που είναι αποκλεισμένοι για διάφορους λόγους από το σύστημα της υγείας. Σήμερα φαίνονται λίγοι, αλλά όλοι ξέρομε ότι πολλοί σύντομα θα είναι πολλοί.

This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.